» Bouw je eigen website

Bouw je eigen website

De tijd waarin je alleen een website kon beginnen wanneer je verstand had van HTML en CSS ligt al ver achter ons. Sinds het bestaan van content management systemen (ook wel CMS systemen genoemd) en website builders wordt het voor praktisch iedereen mogelijk om te beginnen met een eigen website. Er is geen verstand meer van de techniek nodig om zelf een website te starten.

Naast dat er veel CMS systemen bestaan om een algemene website te maken, bestaan er ook allerlei CMS systemen voor een specifiek type website.

Bouw je eigen advertentie website

Zo is het met een Marktplaats Script mogelijk om je eigen marktplaats oftewel een eigen advertentie website te beginnen. Op een dergelijke website kunnen adverteerders zich aanmelden waarna ze advertenties kunnen plaatsen. Het is met een dergelijk script op diverse manieren mogelijk om geld met jouw eigen advertentie website te verdienen. Een voorbeeld is het aanmaken van betaalde rubrieken. Adverteerders moeten dan betalen voor het plaatsen van een advertentie in zo een rubriek. Het betalen zit vaak geïntegreerd in het script. Zo kan het script meteen controleren of de betaling is gelukt. Zo ja, dan wordt de advertentie direct zichtbaar in de rubriek.

Bouw je eigen startpagina website

Een startpaginascript is een ander voorbeeld van een aangepast CMS systeem. Met een startpaginascript kun je een website maken waarop bezoekers hun eigen startpagina kunnen samenstellen. Een startpagina is een linkpagina, waarbij de links zijn verspreid over verschillende rubrieken. Een startpagina heeft vaak een specifiek onderwerp of thema waarbij de rubrieken vaak worden gebruikt om deelonderwerpen aan te maken.

Ook met een startpagina script is het vaak mogelijk om inkomsten te genereren met uw website. U kunt namelijk links verkopen. De bezoeker kan dan zijn naam, e-mailadres, de linktekst en de URL van de link opgeven. Ook kan de bezoeker de dochterpagina waarop en de rubriek waarin de link geplaatst moet worden kiezen. Vervolgens kan de bezoeker betalen voor de linkplaatsing. Ook hier kan het script direct de betaling controleren. Is de betaling gelukt, dan is de link direct zichtbaar op de dochterpagina en in de rubriek die door de bezoeker zijn uitgekozen.

[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam

Copyright 2002-2020