» Een website bouwen

Een website bouwen

Voor een eigen website heeft u een aantal dingen nodig:
  • Een domeinnaam
  • Webhosting
  • Een CMS programma
Uiteraard is het mogelijk om een website te beginnen zonder CMS programma. U kunt bijvoorbeeld een web builder gebruiken voor het maken van uw website. Het andere alternatief is de website helemaal in HTML en CSS bouwen, maar dan zult u wel verstand moeten hebben van deze opmaaktalen.

Een website bouwen wordt gemakkelijk wanneer u gebruikmaakt van een CMS programma. Een CMS programma zorgt ervoor dat u met weinig tot geen technische kennis toch uw eigen website in elkaar kunt zetten. Met het installeren van een CMS programma op uw webruimte komt er een beheeromgeving beschikbaar waarmee u wijzigingen aan uw website kunt aanbrengen.

Zo kunt u in de beheeromgeving bijvoorbeeld kleuren wijzigen, pagina's beheren en het navigatiemenu aanpassen. Ook kunt u meestal afbeeldingen voor uw website op een eenvoudige wijze uploaden via de beheeromgeving.

Ook komen er allerlei functionaliteiten beschikbaar die u anders zelf zou moeten programmeren. Denk aan bijvoorbeeld het contactformulier op een website. Dit vereist vaak kennis van een programmeertaal zoals PHP. Veel CMS systemen hebben een dergelijke functionaliteit al, waardoor u dat niet zelf hoeft te bouwen.


[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam

Copyright 2002-2020