» PHP inlogsysteem

PHP inlogsysteem

Een PHP inlogsysteem zorgt ervoor dat gebruikers veilig op uw website kunnen inloggen. Het inlogsysteem controleert of de door de gebruiker ingevoerde gebruikersnaam met het het ingevoerde wachtwoord overeenkomen met de gegevens in de database. Is dat het geval, dan zal het inlogsysteem ervoor zorgen dat de gebruiker wordt ingelogd en dat dit wordt onthouden in een zogeheten "sessie".

Een content management systeem (afgekort: CMS) zal doorgaans een veilig PHP inlogsysteem bevatten. Gebruikers kunnen dan inloggen op de beheeromgeving waarna ze diverse gegevens kunnen beheren. Welke gegevens dat zijn kan vaak worden ingesteld per gebruiker of gebruikersgroep.

Wanneer u zelf een PHP inlogsysteem gaat bouwen zult u met allerlei aspecten rekening moeten houden, waaronder de gebruikersgroepen of categorie├źn gebruikers. Hierdoor kan het al snel lastiger worden of meer tijd gaan kosten dan u vooraf dacht. Het is in de meeste gevallen dan ook een goed idee om eens te kijken naar wat er aan bestaande PHP inlogsystemen bestaat. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van een bestaand CMS systeem, dan krijgt u de beschikking over allerlei functionaliteiten die u anders zelf zou moeten (laten) programmeren.

[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam

Copyright 2002-2020